Selamat Datang ke laman #Padawanemas, depot maklumat terkini Simpanan dan Pelaburan Emas!

Di blog ini saya berkongsi nota² pengalaman perjalanan saya dalam mendalami ilmu Simpanan dan Pelaburan Emas khususnya di Malaysia.

Saya bekerja sendiri, seorang freelancer dalam industri Oil & Gas yang mengkhusus kepada pengendalian ROV (mesin dasar laut).

Dalam masa yang sama, saya juga seorang Priority Dealer Public Gold yang aktif sejak dari tahun 2016 dan berkongsi pengalaman dengan masyarakat umum di Malaysia untuk menyimpan emas fizikal.

Sila luangkan sedikit masa anda di blog ini. Saya sangat yakin, paling tidak ada satu posting yang ada kaitan dengan anda.

TOP 5 SOALAN CEPU EMAS KEPADA DEALER PUBLIC GOLD

soalan cepu emas

Hampir 3 tahun bergelar dealer Public Gold, kali ini saya kongsi top 5 soalan cepu emas Banyak saya belajar bila berkongsi pengalaman menyimpan emas fizikal ini, biasanya paling ketara bila saya buka booth. Bila kita turun padang, kita berdepan secara langsung dengan pengunjung event. Mungkin ada di kalangan pengunjung berminat dengan simpanan...

JANA PENDAPATAN PELBAGAI PUNCA

jana pendapatan

Semua orang nak hidup, soalnya ada tak cara jana pendapatan lebih? Biasalah, nak pula kita ni yang tinggal di bandar. Memanjang saja rasanya tak cukup duit. Mungkin tak semua lah, saya pun cerita dari pengalaman sendiri saja. Setelah hampir 10 tahun bekerja makan gaji, tahun 2013 saya ambil keputusan untuk bekerja sendiri di bidang oil & gas...

TAK PERLU MODAL BESAR NAK BELI EMAS

nak beli emas

Nak Beli Emas? Selalu saya dengar orang mengeluh bila nak beli emas sebagai simpanan. Ramai yang bersangka untuk peroleh emas, kena ada modal besar. Kita bukan nak beli sampai berkilo², lainlah kalau ada duit banyak, silakan! Atau mungkin ada duit lebihan jatuh dari langit. Tapi, rata² rakyat marhaen macam saya, rasanya lebih dari mampu untuk...

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini