fbpx

Selamat Datang ke laman #Padawanemas, depot maklumat terkini Simpanan dan Pelaburan Emas!

Di blog ini saya berkongsi nota² pengalaman perjalanan saya dalam mendalami ilmu Simpanan dan Pelaburan Emas khususnya di Malaysia.

Saya bekerja sendiri, seorang freelancer dalam industri Oil & Gas yang mengkhusus kepada pengendalian ROV (mesin dasar laut).

Dalam masa yang sama, saya juga seorang Priority Dealer Public Gold yang aktif sejak dari tahun 2016 dan berkongsi pengalaman dengan masyarakat umum di Malaysia untuk menyimpan emas fizikal.

Sila luangkan sedikit masa anda di blog ini. Saya sangat yakin, paling tidak ada satu posting yang ada kaitan dengan anda.

AKU PILIH HIDUP MINIMALIS

hidup minimalis

Walau dapat berjuta² ringgit sekalipun, saya tetap pilih hidup minimalis tanpa ropol. Kurang serabut Kau boleh-lah, gaji pun dalam US Dollar. Ya betul, ada juga setengah syarikat yang masih membayar upah kerja saya dalam matawang US Dollar. Seperti kebanyakkan kerja² di offshore, kebanyakkan sudah terlalu spesifik, maka dilabelkan sebagai kerja...

NAK BELI EMAS?

nak beli emas

Setelah study sana sini, anda dah rasa bersedia nak beli emas. Namun masih terdapat beberapa soalan kecil yang bersuara di hati. Saya tak berapa ada modal, kalau sebulan tu dalam RM100 ada-lah untuk buat saving Biasa ni, persepsi masyarakat bila cerita pasal emas nak kena beli dalam kuantiti besar. Logam berharga ini boleh dibeli secara retail di...

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini