fbpx

AKU TUNGGU HARGA EMAS TURUN DULU LAH BRO

harga emas turun

Semua orang suka benda murah. Kalau emas, semua orang nak tunggu harga emas turun

Ayat ini saya selalu dapat dari sahabat taulan yang mulanya berhajat menyimpan logam mahal ini, setelah beberapa hari saya tanya semula jawapan biasa saya dapat ialah “Nanti la dulu bro”

Antara sebab┬▓ nanti dulu;

Duit tak cukup pula, nak guna untuk hal lain.

Ini perkara biasa. Tetapkan dahulu matlamat kenapa nak menyimpan. Tentukan dahulu posisi sebagai pembeli emas. Setelah itu, semak tahap kesihatan kewangan. Sudah ada simpanan back-up 3 bulan? Sudah self check 3 perkara sebelum menyimpan emas? Jangan pula sebab nak menyimpan emas, kita pula terbeban. Itu tidak betul.

Duit ada, tapi tunggu dululah harga emas turun sikit. Mahal lah sekarang!

Orang macam ini agak rugi. Saya yakin duit lebihan yang disimpan itu bakal bocor dibelanjakan. Menjadi naluri manusia membelanjakan duit. Jika anda tidak pernah membeli emas, anda tiada benchmark harga emas samada murah atau mahal.

Selamat ke beli emas Public Gold?

Ramai yang takut membeli emas, kerana terlalu banyak scam/skim cepat kaya berteraskan emas. Jadilah pembeli bijak dengan menyemak dahulu Public Gold dalam alert list Bank Negara Malaysia. Public Gold umpama kedai emas biasa, cuma di zaman moden informasi hujung jari hampir kesemua transaksi boleh dilakukan secara online. Kan mudah? Tambahan pula, Public Gold adalah rakan niaga Pos Malaysia. Tidak mungkin syarikat skim cepat kaya boleh menjadi rakan niaga Pos Malaysia.

Ok? Ke tak Ok? ­čśü

Komen?

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini