GOLD IN TRANSIT – EMAS POS KE RUMAH!

emas pos ke rumah

Sekarang sudah ada emas pos ke rumah

Public Gold sentiasa selangkah ke hadapan dengan memperkenalkan pelbagai servis bagi memudahkan pembeli emas. Baru² ini pula dilancarkan Gold in Transit (GIT). Mudah kan? Beli emas dan emas pos ke rumah jika mahu! Dah tak perlu ke branch untuk collection.

Buat masa ini servis GIT ini boleh digunapakai untuk pengeluaran emas dari akaun GAP, call branch seperti biasa untuk reserve item dan terus request perkhidmatan GIT. Staff akan bantu kita kira kos penghantaran dan premium tambahan.

Ish, selamat ke?

Jangan risau, pakej kita di-insurankan sehinngga RM5000. Jadi, kalau item berat² tu, kena juga-lah datang branch.

Harga penghantaran adalah seperti berikut:

Semenanjung Malaysia

  1. 1 gram pertama – RM10
  2. Gram yang berikutnya – RM2/g

Sabah/Sarawak

  1. 1 gram pertama – RM15
  2. Gram yang berikutnya – RM2/g

Sebagai contoh, saya nak keluarkan 10g Public Gold Classic LBMA dari akaun GAP melalui branch Sunway. Berapakah kos emas pos ke rumah saya di Puchong?

  1. Rujuk jadual premium:

premium aug 2017

  1. Kiraan kos penghantaran seperti berikut;

Item nak di-pos: 10g classic

Gold premium bagi 10g = RM15

Kos penghantaran;

1 gram pertama = RM10

9 gram berikutnya = 9g x RM2 = RM18

Jumlah kos penghantaran termasuk premium = RM18 + RM10 + RM15 =RM43

 

Komen?

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini