NAK BELI EMAS?

nak beli emas

Setelah study sana sini, anda dah rasa bersedia nak beli emas. Namun masih terdapat beberapa soalan kecil yang bersuara di hati.

Saya tak berapa ada modal, kalau sebulan tu dalam RM100 ada-lah untuk buat saving

Biasa ni, persepsi masyarakat bila cerita pasal emas nak kena beli dalam kuantiti besar. Logam berharga ini boleh dibeli secara retail di Public Gold ialah paling kecil seberat 0.5g.

Jika mahu membuat simpanan melalui akaun Gold Accumulation Program (GAP), belian minima ialah RM100. Nilai ini akan ditukarkan ke berat emas sehingga 4 titik perpuluhan.

Berita baiknya, akaun GAP ini boleh juga kita buat arahan tetap ke bank. Contohnya, bajet RM100 tadi buat SI bank setiap bulan terus ke akaun GAP. Senang kan, cukup tahun semak saja baki berat emas terkumpul.

nak beli emas

Saya tak berapa confident-lah dengan akaun GAP ini, ada tak cara lain saya boleh beli emas secara tunai?

Mestilah ada. Anda boleh ke mana² cawangan Public Gold di seluruh Malaysia jika nak beli emas terus di sana. Saya syorkan telefon dahulu untuk bertanya item emas yang anda mahu contohnya emas 1g atau 10g atau berat dan design lain².

Alternatif lain ialah hubungi mana² ejen atau dealer jika nak beli emas dari kami. Namun, ada kemungkinan tak semua ejen atau dealer menyimpan stok emas yang anda mahukan.

Komen?

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini