Nota Pelaburan Emas

EMAS KENA SST TAK?

emas kena sst tak

Ok, setelah suam sudah peralihan pucuk kepimpinan negara. Antara soalan yang juga bermain di kepala khususnya bagi penggemar emas; Emas kena SST tak? Kita baru saja selesai tempoh “tax holiday”, iaitu penukaran semula pencukaian barangan dari GST kembali ke SST. Baru² ini kerajaan mengumumkan bahawa emas TIADA SST. Rujuk extract...

HADIAHKAN DINAR SEBAGAI EMAS KAHWIN

emas kahwin

Kalaulah saya tahu dulu ada dinar emas, awal lagi saya beli untuk jadi emas kahwin Tapi biasalah, kalau nak berkalau ni macam² la boleh kan. Tapi saya berani kata mas kahwin dari emas fizikal akan bertahan lama walaupun anak sudah 5! Pengalaman saya dan ramai lagi sahabat saya, duit mas kahwin tak tahu pun ke mana perginya! Ada seorang sahabat...

TIPS BINA TABUNG HOLIDAY

tips bina tabung holiday

Dulu saya gelak juga, sebab asyik dengar emas ni boleh beku duit. Tapi sekarang saya seorang “believer”, jadi saya nak kongsi dengan anda semua Tips Bina Tabung Holiday Jadi logiknya, saya fikir kalau saya buat tabung holiday dari emas sepatutnya tak senanglah bocor, kan? Pertama kali saya cuba guna emas sebagai tabung ketika kembara...

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini