Nota Pelaburan Emas

JANA PENDAPATAN PELBAGAI PUNCA

jana pendapatan

Semua orang nak hidup, soalnya ada tak cara jana pendapatan lebih? Biasalah, nak pula kita ni yang tinggal di bandar. Memanjang saja rasanya tak cukup duit. Mungkin tak semua lah, saya pun cerita dari pengalaman sendiri saja. Setelah hampir 10 tahun bekerja makan gaji, tahun 2013 saya ambil keputusan untuk bekerja sendiri di bidang oil & gas...

TAK PERLU MODAL BESAR NAK BELI EMAS

nak beli emas

Nak Beli Emas? Selalu saya dengar orang mengeluh bila nak beli emas sebagai simpanan. Ramai yang bersangka untuk peroleh emas, kena ada modal besar. Kita bukan nak beli sampai berkilo², lainlah kalau ada duit banyak, silakan! Atau mungkin ada duit lebihan jatuh dari langit. Tapi, rata² rakyat marhaen macam saya, rasanya lebih dari mampu untuk...

EMAS DAN SST

emas dan sst

Emas dan SST Ok, setelah suam sudah peralihan pucuk kepimpinan negara. Antara soalan yang juga bermain di kepala khususnya bagi penggemar emas; Emas kena SST tak? Kita baru saja selesai tempoh “tax holiday”, iaitu penukaran semula pencukaian barangan dari GST kembali ke SST. Baru² ini kerajaan mengumumkan bahawa emas tidak dikenakan...

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini