fbpx

TAK PERLU MODAL BESAR NAK BELI EMAS

nak beli emas

Nak Beli Emas? Selalu saya dengar orang mengeluh bila nak beli emas sebagai simpanan. Ramai yang bersangka untuk peroleh emas, kena ada modal besar. Kita bukan nak beli sampai berkilo², lainlah kalau ada duit banyak, silakan! Atau mungkin ada duit lebihan jatuh dari langit. Tapi, rata² rakyat marhaen macam saya, rasanya lebih dari mampu untuk...

EMAS DAN SST

emas dan sst

Emas dan SST Ok, setelah suam sudah peralihan pucuk kepimpinan negara. Antara soalan yang juga bermain di kepala khususnya bagi penggemar emas; Emas kena SST tak? Kita baru saja selesai tempoh “tax holiday”, iaitu penukaran semula pencukaian barangan dari GST kembali ke SST. Baru² ini kerajaan mengumumkan bahawa emas tidak dikenakan...

HADIAHKAN DINAR SEBAGAI EMAS KAHWIN

emas kahwin

Kalaulah saya tahu dulu ada dinar emas, awal lagi saya beli untuk jadi emas kahwin Tapi biasalah, kalau nak berkalau ni macam² la boleh kan. Tapi saya berani kata emas kahwin dari emas fizikal akan bertahan lama walaupun anak sudah 5! Pengalaman saya dan ramai lagi sahabat saya, duit nikah tak tahu pun ke mana perginya! Ada seorang sahabat saya...

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini