AKAUN EMAS KWSP?!

Lah, bila baca habis bukanlah akaun fizikal emas. Buat orang excited pulak. KWSP offer “akaun emas” untuk caruman kedua selepas persaraan. Tapi.. Tahukah anda ADA syarikat yg menawarkan akaun sebenar SIMPANAN EMAS FIZIKAL? Anda beli emas, anda dapat emas. Curious yet?

YOUTUBE DAN FACEBOOK TAK BOLEH KAWAN

Pernah share video Youtube anda ke Facebook? Perasan tak thumbnailnya sebesar semut? Kalau di-compare dengan video Facebook, thumbnailnya penuh telefon! Saya pun baru perasan bila migrate video ke Youtube. So macam mana nak buat ni? Jika anda ada BIZ PAGE, boleh pakai “Youtube Tab”. So far FREE Untuk personal page, skrinshot video anda...

WASIAT | DOKUMEN YG SERING TERLEPAS PANDANG

Saya baru siapkan dokumen lantikan pentadbir harta (wasi**). Saya agak yakin ramai orang yang terlepas pandang hal ini, termasuklah saya. Kenapa nak sibuk? Kan muda lagi. Well, kita tak tau pun bila kita mati. Selain dari lantikan wasi, optional kita membuat dokumen deklarasi harta sepencarian dan juga dokumen hibah. Kenapa nak sibuk? Mak saya...

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini