Panduan Daftar Merchant di PG Mall (Public Gold)

Ikuti langkah² mudah berikut untuk daftar merchant di PG Mall.

  1. Taip di browser anda www.pgmall.my dan anda akan dibawa ke laman mula, atau terus klik link pendaftaran ini.

daftar merchant di pg mall

  1. Seterusnya klik pada Merchant > Merchant Sign Up

  1. Anda akan dibawa masuk ke halaman pendaftaran, isikan segala butiran yang diperlukan. Ikut jenis perniagaan anda, sekiranya berniaga sendiri dan tiada SSM, klik pada “INDIVIDUAL

  1. Di bahagian REFERRAL (NAME ONLY), masukkan nama saya SYED MUSTAFFA AHMAD BIN SYED NUR AZMAN PG00057567. Saya akan bantu anda dalam proses pendaftaran dan sekiranya terdapat sebarang masalah. Sekiranya anda pelanggan tersedia Public Gold, check YES untuk memasukkan PG Code anda kemudian. Jika tidak, check sahaja NO

  1. Klik “CONTINUE” dan anda akan dibawa masuk ke laman upload dokumen pengesahan identiti. Klik butang “Choose File” untuk upload dokumen pengenalan. Jika perniagaan anda didaftarkan (Enterprise/Sdn Bhd), di sini anda perlu upload dokumen SSM (Enterprise – Borang D, Sdn Bhd – Borang 9, Borang 48A)

  1. Setelah selesai, klik “SUBMIT”. Sekiranya tiada masalah kemasukkan data, anda akan terus dipaparkan dengan pengesahan pendaftaran seperti di bawah.

 

  1. Akhir sekali, semak email anda. Anda akan mendapat email pengesahan pendaftaran dari PG Mall (Public Gold). Selepas 48 jam, semak semula email anda.

 

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini