untung jual emas

BAGAIMANA MAHU DAPAT UNTUNG JUAL EMAS?

Sebagai seorang dealer emas Public Gold, tak kira jual atau beli emas saya tetap untung. Namun, hari ini saya nak share tips buat untung jual emas, tanpa jadi dealer pun!

Dengan mengikuti tips ini, Insy Allah boleh jana pendapatan sampingan. Ikuti langkah MUDAH di bawah;

  1. Buka akaun GAP Public Gold, jika rasa susah, hubungi saya untuk bantuan. Sebagai contoh, kita anggap anda membuat belian emas sebanyak 11 gram (1 gram baki minima diperlukan untuk akaun kekal aktif)
  1. Hari ini harganya RM175/gram. Untuk keluarkan emas 1 gram dari akaun GAP, anda perlu membayar tambahan premium RM10. Jadi jumlah kos anda sekarang ialah RM185/gram. Jumlah premium perlu dibayar untuk 10 x 1 gram = 10 x RM10 = RM100
  1. Rujuk website Public Gold, anda akan dapati harga retail rekomendasi 1 gram logam berharga ini ialah RM250
  1. Jadi anda sudah ada margin sekitar RM250 – RM185 = RM65, jika harga menurun, margin anda akan bertambah. Begitu sebaliknya.
  1. Anda ada 10 keping x 1 gram untuk dijual, bermakna keuntungan kasar yang boleh diperoleh 10 x RM65 = RM650
  1. Duit untung terkumpul anda boleh simpan buat modal jadi Dealer Public Gold (rujuk website/facebook Public Gold untuk info terkini promosi menjadi Dealer)

Selain dapat untung jual emas, ada banyak lagi kelebihan menjadi Dealer Public Gold, seperti yang saya kongsikan dalam e-book 6 Kelebihan Menjadi Dealer Public Gold

padawanemas @Public Gold |PG00057567

Leave a Reply

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini