kerja luar negara boleh beli emas

KERJA LUAR NEGARA BOLEH BELI EMAS DI MALAYSIA, ONLINE LAGI

Sahabat saya kerja luar negara boleh beli emas di Malaysia sebagai simpanan..

Memang seronok, masa di luar negaralah nak kumpul duit. Semasa saya bekerja di Singapura 3 tahun memang dapat kumpul duit gila². Maklumlah kadar tukaran tinggi, kuasa membeli pula lebih baik. Ketika itu beli barang dapur di Fair Price, SGD50 pun dah penuh bakul, kalau RM50 di Giant Johor, agak menyedihkan.

Mereka yang kerja luar negara pasti faham maksud saya.

Sahabat saya di Australia buka akaun GAP Public Gold dan mula menyimpan beberapa bulan yang lalu. Kalau di Malaysia (tahun 2016), orang bergaji RM5,000 perlu belanja sekitar RM180++ untuk 1 gram emas

Andai kata sahabat saya bergaji AUD5,000 beliau tidak perlu belanja AUD180++ untuk memiliki 1 gram emas. Beliau hanya belanja AUD54 (kadaran tukaran) untuk 1g emas

Kerana di Australia sahabat saya memilik kuasa beli yang lebih tinggi, 3x lebih tinggi. Jadi ada kemungkinan beliau juga mampu membeli logam ini pada 3x keberatan.

Jika di Malaysia saya syorkan 1 gram 1 bulan, Jika di Australia mungkin mereka mampu menyimpan 3 gram 1 bulan.

Jadi jika anda rakyat Malaysia yang bekerja di luar negara, menikmati kuasa membeli yang tinggi dan ada rencana untuk pulang ke tanah air satu hari nanti, saya sangat² mengesyorkan anda menabung emas dari sekarang.

padawanemas @Public Gold |PG00057567

Leave a Reply

error: Hubungi saya jika anda perlukan content ini